O MENI

Rođena 19.6.1996. u Beču, Valentina Himmelbauer odrasla je kao gradišćanska Hrvatica u malom selu na jugoistoku Austrije. Fascinirana od malih nogu filmskim i kazališnim svijetom, prve glumačke korake kao djevojčica poduzela je u lokalnoj kazališnoj skupini. Zajedno s Valentinom i veličinom njezinih uloga rastao je i njezin entuzijazam za svijet glume tako da je nakon završetka Dvojezične savezne gimnazije u Borti odlučila pretvoriti svoju strast u profesiju: 2015. započela je glumačku izobrazbu na takozvanoj filmacademy (Glumačka škola za kazalište i film) 

u Beču koju je uspješno završila 2018. godine. 2019. položila je državni glumački ispit u bečkom kazalištu Kammerspiele.
Jedna od njezinih najupečatljivijih kazališnih uloga odvela je mladu glumicu 2019. godine u kazalište Pygmalion u Beču, gdje je u duodrami Nalog preuzela glavnu žensku ulogu. Uspjela je preuzeti i glavne uloge pred kamerom, primjerice u filmu Kad zapjeva šumska ševa austrijske redateljice Ane Bilić.

Osim strasti prema svijetu glume, povijesni interes naveo ju je i da upiše prvostupničku diplomu iz povijesti na Bečkom Sveučilištu koju je uspjela završiti 2021. godine.