O MENI

Rođena 19.6.1996. u Beču, Valentina Himmelbauer odrasla je kao gradišćanska Hrvatica u malom selu na jugoistoku Austrije. Fascinirana od malih nogu filmskim i kazališnim svijetom, započela je nakon završetka Dvojezične savezne gimnazije u Borti glumačku izobrazbu na filmacademy (Glumačka škola za kazalište i film) u Beču koju je uspješno završila 2018. godine. Zatim je položila državni glumački ispit u bečkom kazalištu Kammerspiele.
Dosadašnje produkcije odvele su mladu glumicu između ostalih u inkluzivno kazalište Delphin, u Kazalište u bunkeru u Mödling i u kazalište Spielraum u Beč. Pred kamerom također je već glumila u nekoliko produkcija, poput filma Wenn die Heidelerche singt (When the Woodlark Sings) austrijske redateljice Ane Bilić u kojem je glumila glavni ženski lik.
Kao dio umjetničke udruge vulpecula collective, koju je pokrenula 2023. zajedno s Myriam Angelom i Tessom Hermann, prvi put se pojavila i kao scenaristica i redateljica.

Osim strasti prema svijetu glume, povijesni interes potaknuo ju je i da upiše preddiplomski studij iz povijesti na Bečkom Sveučilištu koji je uspješno završila 2021. godine.